Gyakran Ismételt Kérdéseitek

Ezeket kérdezitek tőlünk workshop előtt

Milyen ruhában érkezz a workshopra?

A workshopok kezdete előtt adunk egy kötényt, hogy védjük a ruhádat, de ha adhatunk egy tanácsot, ne a legszebb báli ruhádban érkezz. A stúdióban nyers agyaggal, epoxyval, mindenféle egyébb anyaggal dolgozunk és a kötény ellenére lehetésges, hogy bepiszkolódik a ruhád. 

Miért kell ennyit várni a tárgyak elkészülésére?

Miután elkészítetted a tárgyaidat, azokat sajnos nem tudod azonnal hazavinni. A tárgyak még nagyon hosszú folyamaton mennek keresztül.

1. lépésben körülbelül egy hétig száradnak. 

2. Ha megszáradtak, utána egy puha szivacs segítségével letörölgetjük a tárgyaitoknak a szélét, ezt retusálásnak hívjuk.

2. Ha megszáradtak, utána egy puha szivacs segítségével letörölgetjük a tárgyaitoknak a szélét, ezt retusálásnak hívjuk.

3. Retusálás után a megszáradt tárgyaitok a kemencébe kerülnek a zsenge égetésre. Mit nevezünk zsenge égetésnek? A kerámia szakmában egy tárgyat, hogy elkészüljön minimum 2 alkalommal kell kiégetni. Az első alkalmat nevezzük zsenge égetésnek, ez alkalommal 940 fokon égnek ki a kemencében, ez mindig sokkal alacsonyabb, mint a 2. égetés, mert ezután a tárgyaknak még elég porózusnak kell maradnia ahhoz, hogy a folyékony halmazállapotú mázat beszívják magukba.

4. Miután a zsenge égetés után szortíroztuk őket dátum és a kiválasztott máz szerint, utána egyesével belemártjuk őket a folyékony halmazállapotú mázakba.

4. Miután a zsenge égetés után szortíroztuk őket dátum és a kiválasztott máz szerint, utána egyesével belemártjuk őket a folyékony halmazállapotú mázakba.

5. Mázazás után pedig bekerülnek a 2. körös égetésbe, ami attól függően milyen workshopon voltatok vagy 1050 fokon vagy pedig 1250 fokon történik.

6. Ha a tárgyak sikeresen kiégtek a kemencében, utána az aljukat sok esetben meg kell picit csiszolnunk, majd ha ez is készen van, akkor szortírozzuk őket ismét dátum és sorszám alapján, majd a polcra kerülnek. 

7. Ez a hosszú folyamat előzi meg a tárgy átvételének időpontját! 🙂

Körmök és ékszerek

A kerámia workshop során sokszor fogod használni az ujjbegyeidet. Minél rövidebbek a körmeid, annál szebben és egyszerűbben fogsz tudni dolgozni a workshop alatt

Ékszerek: Ha te vagy a világ legszerencsésebb hölgye, és egy hatalmas gyűrű ékesíti a kezdet, akkor azt inkább hagyd otthon, az egyszerűbb kisebb ékszerek nincsenek útban.

Tárgyátvétel, mikor érkezz a kész tárgyaidért?

A workshopok végén mindenkinek adunk egy papírt, amire ráírjuk a tárgyátvétel első időpontját. Attól az időponttól kezdve bármelyik workshop ideje alatt átveheted a tárgyaidat! EGY DOLGOT szeretnénk csak kérni tőled: amikor workshop időben jössz hozzánk, az adott workshop kezdési időpontja után fél órával érkezz leghamarabb, hogy flottul el tudjuk indítani a vendégeink workshopját, utána már könnyedebben tudjuk a tárgyaidat megkeresni!

MŰKÖDÉS

Hogyan működik?

Jelentkezés

Válaszd ki a naptárból azt az alkalmat, amit szívesen megcsinálnál és van rajta szabad hely, majd rakd a kosárba a kívánt résztvevői számmal. Ha végeztél, akkor a Tovább a pénztárhoz gomb megnyomásával kitöltheted a megrendelés adatait!

Visszaigazolás

Miután lefoglaltad a helyedet emailben egy visszaigazolást kapsz tőlünk, hogy regisztráltunk az adott alkalomra, és elküldjük számodra a részvételi díj számláját is emailben, mely alapján, ha utalással fizetsz, el tudod utalni a díjat.

Fizetés

A lefoglalt helyedet a tanfolyam előtt kifizetheted utalással vagy barion kártyás fizetéssel. Az utalás esetében az emailben kiküldött számlán található adatokra kell elutalnod a részvételi díjat. A helyszínen is fizethetsz, amikor megérkezel hozzánk.

Alkoss akár egy igazi művész!

Várunk szeretettel a YourArt Kerámia Stúdiójába, ahol több órán keresztül garantáltan jó hangulat vesz majd körül! Mit kell hoznod? Semmit, csak magadat, mi mindent biztosítunk számodra!

Lemondás

A foglalkozás előtt 48 órával tudod lemondani jelentkezésedet.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.