Engóbozás – maximum 4 db tárgy / fő

2024. július 30.
18:00-
21:00

19 000 Ft

7 készleten

Ezen a workshopon kedvetekre alkothattok különböző kerámia tárgyakat! Ti magatok készíthettek el többféle tányért, tálkát, tálalót, tálcát, amiket aztán olyan színnel és mintával díszíthetitek, amilyennel csak szeretnétek:)

Ezúttal engóbozás lesz a tematika, hiszen annyira izgalmas és sokszínű ez a műfaj. 

Több száz mintával és több technikával is készülünk!

A foglalkozás alatt minden résztvevő már előre lenyújtott agyagot kap, amiből maximum 4 db  különböző méretű nagyobb-kisebb tányér-tálaló készíthető. (Természetesen a műhelyben már vannak kész tányérok, amik segítségével formázhatod meg könnyen a sajátjaidat, korongozni nem kell.) A tányérokat tetszőleges mintával díszítheted, amit a stúdióban lévő több, mint 300 minta közül választhatsz ki, talán ez a leghosszabb folyamat:)

Erre a napra sokféle stencil formával ( levelek, növények, ananász, ismétlődő minták, csipkés…stb.), valamint egyéb mintás segédeszközökkel készülünk.

Miután kiválasztottad a formákat, illetve ha túl vagy a mintázáson, utána engóbbal (azaz színezett agyaggal) úgy fested ki a tárgyaidat, ahogy csak szeretnéd.

Fontos infók:

A workshop 3 órás. Miután elkészítetted és meg is festetted a saját tárgyaidat, utána 1 hétig száradnak, majd bekerülnek a kemencébe, aztán kapnak még egy átlátszó mázat, és újra betesszük őket a kemencébe. Körülbelül 5-6 hét alatt készülnek el a tárgyaid!

Az engóbozós workshopon csak átlátszó máz választható! Kérjük minden tárgyadat engóbbal, azaz színezett agyaggal fess meg! :)

A 20 cm-nél hosszabb alátét tányérok alja nincs lemázazva, de a magas hőfok miatt tömörre ég, használható mosogatógépben és mikrohullámú sütőben is.  

Az elkészült tárgyaidat az első átvételi időponttól számítva 3 hónapig őrizzük, kérjük próbáld meg mihamarabb átvenni őket! :)

A workshopon 12 éven aluli gyermek nem vehet részt. Minden résztvevő számára 1 helyet kell foglalni, mert a férőhelyek száma korlátozott.

További időpontok

júl
16
ked
18:00

Engóbozás – maximum 4 db tárgy / fő – 07.16.

5

fennmaradó hely

aug
2
pén
18:00

Engóbozás – maximum 4 db tárgy / fő – 08.02.

12

fennmaradó hely

aug
18
vas
15:30

Engóbozás – maximum 4 db tárgy / fő – 08.18.

12

fennmaradó hely

aug
31
szo
10:00

Engóbozás – maximum 4 db tárgy / fő – 08.31.

12

fennmaradó hely

Kapcsolat

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.