Engóbozás – maximum 4 db tárgy / fő

2024. október 26.
10:00-
13:00

20 000 Ft

Elfogyott

Sajnos megtelt a workshop, de fel tudsz iratkozni a várólistára! E-mailt küldünk, ha újra szabadul fel hely, mely minden festésnél előfordul, így nagy valószínűséggel el fogsz tudni jönni alkotni!

Ezen a workshopon kedvetekre alkothattok különböző kerámia tárgyakat! Ti magatok készíthettek el többféle tányért, tálkát, tálalót, tálcát, amiket aztán olyan színnel és mintával díszíthetitek, amilyennel csak szeretnétek:)

Ezúttal engóbozás lesz a tematika, hiszen annyira izgalmas és sokszínű ez a műfaj. 

Több száz mintával és több technikával is készülünk!

A foglalkozás alatt minden résztvevő már előre lenyújtott agyagot kap, amiből maximum 4 db  különböző méretű nagyobb-kisebb tányér-tálaló készíthető. (Természetesen a műhelyben már vannak kész tányérok, amik segítségével formázhatod meg könnyen a sajátjaidat, korongozni nem kell.) A tányérokat tetszőleges mintával díszítheted, amit a stúdióban lévő több, mint 300 minta közül választhatsz ki, talán ez a leghosszabb folyamat:)

Erre a napra sokféle stencil formával ( levelek, növények, ananász, ismétlődő minták, csipkés…stb.), valamint egyéb mintás segédeszközökkel készülünk.

Miután kiválasztottad a formákat, illetve ha túl vagy a mintázáson, utána engóbbal (azaz színezett agyaggal) úgy fested ki a tárgyaidat, ahogy csak szeretnéd.

Fontos infók:

A workshop 3 órás. Miután elkészítetted és meg is festetted a saját tárgyaidat, utána 1 hétig száradnak, majd bekerülnek a kemencébe, aztán kapnak még egy átlátszó mázat, és újra betesszük őket a kemencébe. Körülbelül 5-6 hét alatt készülnek el a tárgyaid!

Az engóbozós workshopon csak átlátszó máz választható! Kérjük minden tárgyadat engóbbal, azaz színezett agyaggal fess meg! :)

A 20 cm-nél hosszabb alátét tányérok alja nincs lemázazva, de a magas hőfok miatt tömörre ég, használható mosogatógépben és mikrohullámú sütőben is.  

Az elkészült tárgyaidat az első átvételi időponttól számítva 3 hónapig őrizzük, kérjük próbáld meg mihamarabb átvenni őket! :)

A workshopon 12 éven aluli gyermek nem vehet részt. Minden résztvevő számára 1 helyet kell foglalni, mert a férőhelyek száma korlátozott.

Van lehetőség plusz tárgyak készítésére + 5.000 Ft összegért!

További időpontok

nov
9
szo
15:30

Engóbozás – maximum 4 db tárgy / fő – 11.09.

0

fennmaradó hely

nov
30
szo
10:00

Engóbozás – maximum 4 db tárgy / fő – 11.30.

2

fennmaradó hely

Kapcsolat